Onderzoek
Stichting Biomedische Elektronica heeft o.a. bijgedragen of draagt momenteel bij aan de volgende medisch-elektronische ontwikkelingen:
een door middel van een smart phone bedienbare draagbare neurostimulator voor betere behandeling van tinnitus (oorsuizen). Voor meer informatie, klik hier;
-
het objectief bepalen van de mate van tinnitus (oorsuizen);
-
een chip voor een draagbare ECG monitor;
-
een goedkoper tweekanaals hoortoestel;
- een medisch systeem voor diagnose en behandeling van bekkenbodem-disfuncties
Nieuws
Samprajani Rout (Technische Universiteit Delft) ontving een beurs ter ondersteuning van haar werk op het ontwerp van chip ten behoeve van de MyDiaPatch, een pleister die langdurige monitoring van bepaalde hartritme-stoornissen mogelijk maakt op een patient-vriendelijke wijze.
Walter Hamelink (Haagse Hogeschool, Delft) ontving een beurs ter ondersteuning van zijn werk op het ontwerp van een reader die een aantrekbare draadloze en autonome ECG-tag moet kunnen uitlezen. De ECG-tag wordt gevoed door middel van RF-energie, leest het elektrocardiogram (ECG) en verzendt deze draadloos zonder gebruik te maken van een batterij.
Senad Hiseni (TUD) ontving een reis- en verblijfs-beurs voor een 3 maanden durend verblijf aan de Mahanakorn Technische Universiteit om aldaar samen met Dr. Chutham Sawigun te werken aan het ontwerp van een geintegreerde schakeling die betrouwbaar en objectief de mate van tinnitus kan bepalen in patienten. Dit werk zou uiteindelijk de opmaat moeten vormen naar gesloten-lus neuromodulatie voor de succesvollere behandeling van ernstige tinnitus.
Jory Koolwijk (Hanze-Hogeschool Groningen) ontving een beurs om zijn werk op het ontwerp van een stimulatie- en opname-platform voor dierproeven te ondersteunen ten behoeve van de ontwikkeling van betere spraak-coderings strategieen en implantatieprocedures van cochleaire implantaten. Dit werk betreft een samenwerking tussen de TU Delft en het LUMC, afdeling KNO.
Joeri Willemse (Haagse Hogeschool) ontving een beurs voor zijn werk op het ontwerp en realisatie van een elektronisch platform voor de toekomstige ontwikkeling van gesloten-lus neurostimulatie.
Joeri Biesbroek (TUD) ontving een beurs voor de ontwikkeling van een 100-kanaals neurostimulator ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek aan het cerebellum (de kleine hersenen) zoals dat plaats vindt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, afdeling Neurowetenschappen.
Luch Gutierrez (TUD) ontving een beurs voor zijn verkennend onderzoek op draadloze energie-overdracht om implantaten van energie te voorzien. In combinatie met een oplaadbare batterij zou dit moeten leiden tot een aanzienlijk kleiner volume van het implantaat zodat dit op meer plaatsen geimplanteerd kan worden zonder de noodzaak van risicovolle en pijnlijke draden.
Stichting Biomedische Elektronica steunt de Oranje Trophy ten behoeve van Dance4Life en met name het duo Miep en Christy van Team DrivingCrazy. Op 3 mei 2012 nam Miep (links) de donatie in ontvangst van Wouter (rechts) en werden twee stickers van Stichting Biomedische Elektronica op beide zijden van de auto geplakt.
Op 16 maart 2012 ontving Ir. Senad Hiseni een prijs van de Stichting Biomedische Elektronica voor excellentie in onderzoek t.b.v. implanteerbare medische apparaten met een hoge wetenschappelijke, ingenieurskundige, klinische en maatschappelijke relevantie.