Wouter Serdijn nieuw lid Wetenschappelijke Raad Medical Delta

Als lid heeft Wouter Serdijn de taak om bij te dragen aan het creëren van het wetenschappelijk programma en daarmee aan de visie van Medical Delta. Hij helpt mede vorm te geven aan onderzoeksprogramma’s en zal als ambassadeur optreden. Serdijn: “Met diverse langlopende samenwerkingen met zowel het ErasmusMC en het LUMC waren EWI en mijn sectie Bioelectronics al ‘Medical Delta’ vanaf het eerste uur. Niet zo verwonderlijk, want het behouden en terugwinnen van 100% gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven vraagt steeds vaker micro-elektronische ondersteuning. Deze ondersteuning is belangrijk, zowel voor het begrijpen van de menselijke fysiologie en het menselijk gedrag als voor het betrouwbaar stellen van een diagnose, voor het nauwkeurig en ongestoord monitoren en voor een succesvolle persoonlijke behandeling. Ik denk dat dit goed aansluit bij de missie van Medical Delta en ik draag namens EWI graag een steentje bij.”

Medical Delta is een netwerk van life sciences, gezondheids- en technologie-organisaties. Gevestigd in de Nederlandse Rijndeltaregio bundelen zij een brede kennis en ervaring en fungeren als katalysator voor innovatie en samenwerking op het gebied van gezondheid.

Vasiliki Giagka appointed associate editor for Bioelectronic Medicine

Vasiliki Giagka, assistant professor at the Bioelectronics Group at Delft University of Technology, has been invited to the editorial board of Bioelectronic Medicine. The journal asked Giagka for her expertise in fabrication microsystem integration and packaging for neural implants. With her appointment, Giagka is currently one of the youngest associate editors working for the journal.

Wouter Serdijn nieuw lid Wetenschappelijke Raad Medical Delta

Het bestuur van Medical Delta heeft Wouter Serdijn op 7 februari benoemd tot lid van de Wetenschappelijke Raad van Medical Delta. De Wetenschappelijke Raad heeft een belangrijke taak in het realiseren van de doelstelling 'Technologische oplossingen voor duurzame zorg; Van Molecuul tot Toepassing'. De raad telt 26 leden en is sinds eind 2018 actief.

First Microelectronics Synergy Grants

The department of Microelectronics (ME) has just awarded its first Synergy Grants to three research teams. As the name implies, these grants are intended to strengthen the synergy between the research done by the various sections of the ME department. The main authors of the winning research proposals are Akira Endo & Sten Vollebregt, Virgilio Valente & Massimo Mastrangeli and Bori Hunyadi.

Microelectronics at work for sustainable healthcare

Institutions in the Medical Delta (a consortium consisting of TU Delft, Erasmus MC, LUMC, Leiden University and Erasmus University Rotterdam) are starting a broad and unique scientific programme in the field of technological research into innovative solutions for sustainable healthcare. This will involve an investment of five million euros over the next five years.

Health Prototype Grant for Virgilio Valente

Virgilio (Vivo) Valente received a Health Prototype Grant of €10K from the Delft Health Initiative for his proposal in the domains of Lab-on-CMOS and Organs-on-a-Chip.